Blog Kampanii

Mąka na święta – jak wybrać właściwą? Postaw na różnorodność!

08.12.2017

Już wkrótce zabłyśnie pierwsza gwiazdka, a my siądziemy przy wigilijnym stole i rozpoczniemy  wspólne świętowanie z najbliższymi. Zanim to jednak nastąpi, przed nami czas przeznaczony na przygotowanie licznych i urozmaiconych potraw. Na szczycie listy zakupów zapewne pojawi się mąka – królowa świąt, bez której nie mogłyby powstać tradycyjne uszka i pierogi czy świąteczne ciasta. Jej odpowiedni wybór gwarantuje kulinarny sukces. Warto więc wiedzieć czym kierować się przy zakupie tego ważnego składnika. Ekspert radzi, aby na świątecznym stole pojawiły się dania z różnych rodzajów mąki – dzięki temu urozmaicimy menu, zaskoczymy gości i dostarczymy do organizmu wiele składników odżywczych, pochodzących z różnych rodzajów zbóż. 

Więcej

3 powody, by jeść płatki zbożowe. Ekspert wyjaśnia, dlaczego są wartościowym składnikiem codziennej diety.

15.11.2017

Produkty powstałe ze zbóż, w tym pełnoziarniste płatki, to ważny element prawidłowego sposobu odżywiania. Obok warzyw i owoców przetwory zbożowe powinny stanowić składnik większości naszych posiłków. Jak wyjaśnia ekspert – płatki zbożowe to źródło cennej energii, bez której nasze ciało i mózg nie mogą sprawnie działać, błonnika, pomagającego w utrzymaniu prawidłowej wagi oraz wielu wartościowych składników odżywczych – witamin i składników mineralnych. 

Więcej

25 października – Światowy Dzień Makaronu. Dlaczego warto jeść makaron?

24.10.2017

Już jutro Światowy Dzień Makaronu – znanego i lubianego na całym świecie. Jedzą go dzieci i dorośli, kobiety i mężczyźni. Podawany jest w zaciszu domowej kuchni i w eleganckich restauracjach. Lubimy go za szybkość i prostotę przygotowania oraz niemal nieskończenie wiele możliwości kulinarnych, jakie daje. Dla naszego organizmu jest wartościowym produktem zbożowym, źródłem cennych składników odżywczych,  dostarczającym nam porcji dobrej energii. Istnieje zatem wiele powodów, by w ramach kampanii informacyjno-promocyjnej „Rola pieczywa i przetworów zbożowych w codziennej diecie III” obchodzić Światowy Dzień Makaronu.

Więcej

Zboże Smakuje i Inspiruje – trzecia edycja popularnej akcji edukacyjnej rozpoczęta!

19.10.2017

Zboże Smakuje i Inspiruje! A jak bardzo? – będzie się można przekonać już wkrótce, dzięki kampanii informacyjno-promocyjnej „Rola pieczywa i przetworów zbożowych w codziennej diecie III  ”. Celem działań jest popularyzacja wiedzy na temat produktów i przetworów zbożowych oraz roli, jaką pełnią w prawidłowo zrównoważonej diecie. Rozpoczynające się w październiku aktywności, otwierają trzecią już edycję tego popularnego programu.

Więcej

Kampania „Zboże smakuje i inspiruje” przybliżyła Polakom właściwości produktów zbożowych!

29.08.2016

Właśnie dobiega końca informacyjno-promocyjna kampania „Zboże smakuje i inspiruje.” To już druga edycja programu, w ramach którego od lutego do sierpnia 2016 roku prowadziliśmy działania edukacyjne mające na celu szerzenie wiedzy na temat produktów zbożowych. W ramach kampanii, przez 7 miesięcy przybliżaliśmy Wam właściwości poszczególnych produktów zbożowych – makaronów, kasz, płatków, mąki i pieczywa i inspirowaliśmy do włączania ich do codziennej diety. Bardzo dziękujemy, że byliście z nami! :)

Więcej

Jak wybrać najbardziej wartościowy rodzaj pieczywa dla naszego malucha?

01.08.2016

Pieczywo od setek lat jest podstawowym składnikiem diety ludzi na całym świecie. Czasami w postaci płaskiego chlebka wypiekanego w kamiennym piecu, a czasami w postaci okrągłego, pachnącego bochenka. Produkty zbożowe takie jak pieczywo, dostarczają wielu cennych składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto dzieci je uwielbiają.Ale jak wybrać najbardziej wartościowy rodzaj pieczywa dla naszego dziecka?

Więcej

Kasza – wartościowy przysmak całej rodziny

07.07.2016

Apetyczna, sycąca, szybka w przygotowaniu, a przede wszystkim wartościowa - kasza. Dzięki swoim właściwościom odżywczym stanowidoskonały wybór na smaczny i pożywny posiłek. Dlatego warto wprowadzać te małe ziarenka do diety, zarówno Twojej, jak i najmłodszychczłonków rodziny.  

Więcej

Kontakt

ul. Szkolna 2/4 lok 418

667 958 199

biuro@kfpz.pl

Szybkie menu