Blog Kampanii

Kampania „Zboże smakuje i inspiruje” przybliżyła Polakom właściwości produktów zbożowych!

Właśnie dobiega końca informacyjno-promocyjna kampania „Zboże smakuje i inspiruje.” To już druga edycja programu, w ramach którego od lutego do sierpnia 2016 roku prowadziliśmy działania edukacyjne mające na celu szerzenie wiedzy na temat produktów zbożowych. W ramach kampanii, przez 7 miesięcy przybliżaliśmy Wam właściwości poszczególnych produktów zbożowych – makaronów, kasz, płatków, mąki i pieczywa i inspirowaliśmy do włączania ich do codziennej diety. Bardzo dziękujemy, że byliście z nami! :)

W ramach kampanii udostępnialiśmy przepisy na potrawy autorstwa ekspertów kampanii: Anny Jelonek i Piotra Cerenowicza. Podstawą kulinarnych inspiracji były przetwory zbożowe, które zachęcały do włączania tych produktów, jako składnika codziennej zbilansowanej diety. Było naprawdę pysznie! :)

Program obejmował także działania pozwalające na obecność w mediach m.in. spot radiowy i audycje z udziałem dietetyka. Na potrzeby kampanii przeprowadziliśmy wśród Polek badanie konsumenckie, które pozwoliło poznać zwyczaje żywieniowe mam i ich rodzin. Do współpracy zaproszeni zostali ponadto popularni przedstawiciele blogosfery, m.in. tacy jak Mama Trójki, Buuba, Czosnek w Pomidorach, Dziękuję było pyszne, Picante-Jalapeno, Ala’antkowe BLW, Pomysłowe Pieczenie, którzy publikowali informacje związane z produktami zbożowymi. Artykuły o kampanii pojawiały się także w mediach ogólnoinformacyjnych, lifestylowych i parentingowych.

- Dzięki naszej kampanii pomogliśmy zwiększyć poziom wiedzy na temat produktów zbożowych wśród społeczeństwa, szczególnie wśród mam, które decydują o domowych posiłkach oraz codziennych zakupach. Wierzę, że program nie tylko pomógł wielu osobom na nowo odkryć produkty zbożowe jako kluczowe dla prawidłowego odżywiania składniki potraw, ale również zainspirował konsumentów do podejmowania kulinarnych wyzwań i włączania ich do codziennego menumówi Rafał Mładanowicz, Prezes Krajowej Federacji Producentów Zbóż.

Jak przekonuje ekspert i dietetyk kampanii Anna Jelonek, różnorodne produkty zbożowe powinny znaleźć się w codziennej diecie każdego człowieka. Pamiętajcie o tym!

Pieczywo, mąka, kasza, płatki, makarony różnego rodzaju – te produkty mogą stanowić smaczną i wartościową podstawę każdego posiłku. Są one źródłem witamin, minerałów, białka i węglowodanów, a także składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.  Musimy pamiętać, że odpowiednio zbilansowana dieta, w tym regularne spożywanie produktów zbożowych i aktywność fizyczna pomaga w codziennej trosce o nasze  zdrowie.

Kontakt

ul. Szkolna 2/4 lok 418

667 958 199

biuro@kfpz.pl

Szybkie menu